Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


200 millió a belvíz ellen

200 millió a belvíz ellen
 
Az önkormányzat újabb 200 millió forintot nyert a csapadékvíz és a belvíz elvezetési problémák megoldására a városban. Ezzel a pályázattal három kiemelten veszélyeztetett területet rendeznek.
 
 

 

Újhatvanban még 2010-ben óriási károkat okozott az ár-és belvíz.

 

A fideszes városvezetés amióta munkához látott kiemelt figyelmet fordít az ár-és belvízvédelemre. A vízelvezető árkokat és a csatornarendszert is folyamatosan tisztítják. Hatvanban 7 kiemelten veszélyeztetett terület van ebből akár hármat is rendezni tudnak abból a pályázatból, amit az önkormányzat nyert erre a célra. A Móricz Zsigmond utca lakói is mentesülnek a víz okozta gondoktól. Egy szikkasztó árkot hoznak létre az utcában egészen a Turai útig, ez a Doktay utcán folytatódik, a vizet pedig a Béke úton vezetik el a Kartal-völgyi patakba, amelyet már korábban kitakarítottak. Ezen pályázat keretében felújítják a Bajcsy Zsilinszky utca zárt csapadékvíz hálózatát.

-Az egész rendszert átkamerázzuk, cseréljük az aknafedeleket és a páratlan oldalon átalakítjuk úgy a bekötési pontokat, hogy a csapadékvizet tudja fogadni a csatorna. Ennek a hálózatnak a folytatását a főút alatt és a Kölcsey utcában is hasonlóan felújítjuk, továbbá a Május 1 utcát is rákötjük erre az elvezető rendszerre-tájékoztatott Horváth Richárd alpolgármester.

Az önkormányzat már több pályázatot is nyert az ár- és belvízvédelem rendezésére. Horváth Richárd azt mondja, ha a legutóbbihoz kapcsolódó munkálatok lezárulnak, Újhatvan vízelvezetési gondjai csaknem teljesen megoldódnak.

 

hatvanonline.hu