Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A teljes Kossuth teret felújítanák

2012.04.13

A teljes Kossuth teret felújítanák

 
Az elképzelések szerint játszótér, új szökőkút, közösségi térek és még több zöldterület lesz a hatvani Kossuth téren. A terveket hamarosan bemutatják és várják a lakossági véleményeket.
 
 

 

Márciusban teljesen felújították Hatvanban a Polgármesteri Hivatal előtti teret, a további tervek is elkészültek a teljes Kossuth tér felújításához.

Fritsch Márta főépítész hangsúlyozta: egy még élhetőbb és használhatóbb területet alakítanának ki. Az egyes térrészek különböző funkciót kaphatnak. A tervek szerint a kastély előkertjét meghosszabbítják, amelyet hozzákapcsolnának a főtérhez. A régi buszpályaudvar épülete egy kávéház lesz, a mellette lévő területet pedig egy pihenő övezetté alakítják át ahol lesz többi között játszótér és interaktív szökőkút. - Itt a vásárlásban vagy ügyintézésben elfáradt járókelők kipihenhetnék magukat. A téregységek közötti gyalogos közlekedés lehetőségei jelentősen javulnának - ismertette a főépítész.


Több terv készült. Ez az egyik

Az elképzelések szerint a Grassalkovich Művelődési Ház előtti területen egy utcaszínházat hoznak létre, ami a kulturális intézmény programjai számára is ideális lesz, valamint a belvárosi templom előtt is kialakítanának egy közösségi teret. - Ebben a projektben a belvárosi piac új épületet kap. Egy igényesebb tetőszerkezetet építünk és a városháza tömbbelsőjében hozzákapcsolódna egy belső tér valamint a piac területét a könyvtár mögött hozzákötnénk a Kossuth térhez - fogalmazott Fritsch Márta.


A belvárosi piacot is modernizálnák

A terveket a művelődési házban mutatják majd be, és a város honlapján is elérhetőek lesznek. A hatvaniaknak lehetőségük lesz ezeket véleményezni. Fritsch Márta leszögezte, hogy még csak elképzelések szintjén létezik az új Kossuth tér, de a városvezetés azon dolgozik, hogy minél előbb létrejöjjön a beruházás.