Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Adómentes munkáltatói támogatás! További segítség a devizahiteleseknek

2011.11.27

Adómentes munkáltatói támogatás! További segítség a devizahiteleseknek

Utolsó módosítás: 2011. november 24. csütörtök | 15:08

A Fidesz szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a munkaadók adómentes támogatást adhatnak dolgozóiknak 7,5 millió forintig a rögzített árfolyamú végtörlesztésre .

Selmeczi Gabriella szerint bíznak abban, hogy ez egy újabb jelentős segítség lesz a végtörlesztéshez, és így még több devizában eladósodott személy tud majd élni ezzel a kedvező lehetőséggel.

Selmeczi felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány már eddig is jelentős segítséget nyújt a devizahitelesek részére a végtörlesztéshez, hiszem adómentesen tudják értékesíteni ingatlanjuk. Amennyiben egyenesági hozzátartozótól kapnak támogatást, akkor az után sem kell adót fizetni. A jelenetős igény miatt a kormány további támogatást szeretne nyújtani a végtörlesztéssel élni kívánó személyek részére, így a most megszületett rendelkezés értelmében a munkaadók 7,5 millió forintig adómentes támogatást nyújthatnak dolgozóiknak. Fontos megemlíteni, hogy nem támogatott hitelről van szó, hanem támogatásról.

A munkáltatónak a pénzt közvetlenül a hitelező bank számlájára kell utalnia. Az adómentes támogatás lehetősége akkor is él, ha valaki már előtörlesztetett. Ilyenkor megegyezés esetén és a szükséges iratok bemutatása után – a munkavállaló megkapná a pénzt a foglalkoztatójától, miután bemutatja a szükséges dokumentumokat.
A szóvivő kiemelte, hogy a végtörlesztéssel kapcsolatos egyéb szabályok nem változtak, az igényt továbbra is év végéig kell bejelenteni és 2012. február végéig kell teljesíteni. Az ezzel kapcsolatos kérdésre megjegyezte, jelenleg a határidők kitolása nincs tervben.

A Fidesz szóvivője arra a kérdésre, hogy az adómentesség mind a munkáltatóra, mind pedig a munkavállalóra vonatkozik-e, elmondta, hogy a támogatásként kiutalt 7,5 millió forintot vagy az az alatti összeget megkapja a dolgozó a munkaadójától, akkor azt a támogatást nem terheli adó.