Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Felújítják a Kossuth tere

2012.02.25

Felújítják a Kossuth teret

 
A képviselő-testület mai ülésén több mint 50 napirendi pontról döntött. Elfogadták az önkormányzati cégek üzleti tervét és döntöttek a Kossuth tér felújításáról.
 
 
 

 

Szabó Zsolt polgármester elismeréseket adott át azoknak az általános iskolás diákoknak, akik alapfokú c típusú nyelvvizsgát szereztek.

Elismerő oklevelet vehetett át Sándorné Buda Ildikó aki nemrégiben kapott miniszteri dicséretet a Magyar Ápolók Napján, illetve Gyárfás Bence aki úszásban ért el kiemelkedő eredményeket valamint edzője Horváth Szilárd.

A testület támogatta Juhász János rendőrkapitányi kinevezését és elfogadta a rendőrség éves beszámolóját. - Mindent megteszek azért, hogy Hatvan közbiztonsága jobb legyen-fogalmazott Juhász János. Hozzátette: Próbálják megtartani a szakembereket, de a budapesti állások vonzóbbak, ezzel magyarázható hogy, gyakran cserélődnek az állomány tagjai Hatvanban.

Elfogadták a tűzoltóság és a polgárőrség beszámolóját is. Szabó Zsolt beszélt a tűzoltóság és az önkormányzat közötti jó kapcsolatról valamint kijelentette, hogy továbbra is számítanak a polgárőrség hatékony munkájára. A testület támogatta a Média-Hatvan Kft., a Városgazdálkodási Zrt., és az Albert Schweitzer Kórház üzleti tervét. Stankovics Éva a kórház ügyvezető igazgatója beszélt a várható fejlesztésekről, a célok megvalósítása érdekében a képviselők egyetértésével újabb két pályázaton indul az intézmény. - Egy közel kétszáz milliós pályázatot szeretnénk elindítani a kórházban. A szakembergárdát és a feladatellátást is bővítjük. Lesz például sürgősségi csapat, idősek ellátására vonatkozó szolgáltatás is - mondta el a polgármester.

Decsi Ferenc a Városgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója kijelentette, hogy az uszodát nem lehet gazdaságosan működtetni. Hozzátette: a temető őrzését átvették a közterület felügyelők és a terület karbantartását végző szakemberek a nap jelentős részében ott vannak a temetőben. A városgazdálkodás célja az, hogy gazdaságosan működtesse a temetőt, így a témával kapcsolatban több előterjesztést is elfogadott a testület. Az önkormányzat pénzügyi helyzetéről készített az Állami Számvevőszék egy jelentést, ez alapján elfogadott a testület egy intézkedési tervet.

-Korábban egy évben sem költött annyit az önkormányzat vagyongyarapodásra és fejlesztésekre mint 2011-ben. A 2010-es évhez képest háromszor annyi pénzt fordítottunk erre a célra -ismertette Szabó Zsolt.

A polgármester hozzátette, hogy az intézményekre is több pénzt fordítottak 2011-ben mint az elmúlt években. A mai nap döntéseinek nyomán több fejlesztés is elindul a városban, felújítják a Kossuth teret, a felújításokat márciusban az önkormányzat előtt kezdik. -Egy pihenőövezet és a rendezvények lebonyolítására is alkalmas helyszín lesz. Új térkövekkel, növényekkel, padokkal tesszük szebbé a teret-fogalmazott Szabó Zsolt.

A képviselők jóváhagyták, hogy egy közösségi közlekedés fejlesztésével kapcsolatos pályázaton vegyen részt az önkormányzat. -A volánnal fogtunk össze. Új buszmegállók, kerékpárút, kerékpártárolók jönnek létre - tájékoztatott a polgármester.

A Mesevilág Tagóvodát bővítik a jövőben, a forrást a Bosch biztosítja. A képviselők támogatták az Ady Endre Könyvtár és a Grassalkovich Művelődési Ház és a Liszt Ferenc Művelődési Ház beszámolóját és munkatervét. Meghatározták a kiemelt sportegyesületek éves önkormányzati támogatását. A legtöbb pénzből idén is az FC Hatvan gazdálkodhat.

 A HPV elleni védőoltást a testület döntése alapján idén is ingyenesen kapják a hatvani 14 éves lányok. Határoztak arról, hogy a Szivárvány Szociális és Gyermekjóléti Intézményt strukturálisan átalakítják.

Bővítették a Hatvan Kártya kedvezményrendszerét. A hatvani cégek és vállalkozások alkalmazottaik részére is igényelhetnek kártyát és parkolási matricát.