Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyöngyöspata: tovább vizsgálódna a bizottság

2011.11.12

Gyöngyöspata: tovább vizsgálódna a bizottság

 
Jövő év márciusig meghosszabbodhat a tavaszi gyöngyöspatai eseményeket feltáró parlamenti eseti bizottság mandátuma.
 
 

 

A gyöngyöspatai eseményeket vizsgáló bizottság létrehozásáról szóló határozat módosítására tett javaslatában a fideszes Kocsis Máté azt indítványozza, hogy az általa vezetett bizottságnak 2012. március 30-ig kelljen benyújtania jelentését az Országgyűlésnek.

A politikus előterjesztésének indoklásában emlékeztet, hogy az eseti bizottság működése során nagy mennyiségű dokumentumot kért be a gyöngyöspatai eseményekkel kapcsolatban, majd meghallgatásokat tartott, s ennek során kiderült, hogy "a meghallgatott jogvédő szervezetek nyilatkozatai egymásnak ellentmondanak, valamint számtalan eltérést mutatnak az Országos Rendőr-főkapitányság által megküldött, a gyöngyöspatai eseményekről szóló teljes körű jelentésekkel, beszámolókkal".

 

Mivel az ellentmondások feltárása beletartozik az eseti bizottság feladatkörébe - folytatta Kocsis Máté -, további dokumentumokat kértek be, amelyek elkészítésére az érintett szervezeteknek hosszabb idő kellett, és szükségesnek látszik továbbá újabb meghallgatásokat is tartani. Az eseti bizottság megbízatása november 20-án lejár, ám az addig hátralevő idő a jelentés elkészítésére nem elegendő, ezért indokolt a testület működési idejének meghosszabbítása - indokolt a kormánypárti képviselő.

 

 

forrás:HEOL