Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ingyenes szűrések az egészségünkért

2011.11.12
Ingyenes szűrések az egészségünkért
 

 

 

 

 

 

 

 

Szűrővizsgálat sorozatot indít az Albert Schweitzer Kórház. Előre felállított tematika alapján egy évben 4 alkalommal rendeznek ingyenes vizsgálatokat. Az első november 19-én lesz a kórház rendelőintézetében.

 

Korábban már voltak szűrővizsgálatok a városban, amelyek nem csak népszerűnek, hanem szükségszerűnek is bizonyultak. Ez alapján határoztak úgy, hogy mindezt egy tematika szerint felépítve rendszeressé teszik. Így első alkalommal, november 19-én a daganatos betegségeket megelőzése lesz a középpontban. A pontos vizsgálatok érdekében elismert szakembereket kértek fel: Dr. Pásztor Anna Mária bőrgyógyász, Dr. Szalai György fül- orr- gégész, Dr. Lövey János nőgyógyász és Dr. Takács Sándor urológus végzi majd a szűréseket.  A vizsgálatokat a kórház szakrendelőjében végzik, ami ideális helyszínt biztosít, mivel minden szükséges eszköz rendelkezésre áll. 
A vizsgálatok kötetlenek, csak azon kell részt venni, amin szeretnénk, amit szükségesnek érzünk. Mindez a tervek szerint nem tart sokáig. – Nem kell sokat várakozni, hiszen nem komplett menedzserszűrésekről van szó, ezek gyors vizsgálatok. Ha valamiféle eltérés mutatkozik a normál értékhez képest, akkor a szakorvost javaslatot tesz, hogy az érintett, a megfelelő vizsgálatok elvégzése érdekében merre menjen tovább, hogy pontos, megnyugtató eredményt kapjon - tájékoztatott Lestyán Balázs egészségügyi tanácsnok.  Ugyanakkor nem csak szűrővizsgálatok lesznek, hanem különböző tájékoztatókat, előadásokat is tartanak, például részt vehetünk életmód tanácsadáson, valamint a dohányzásról való leszokásban is segítséget nyújtanak.
 

A tervek szerint legközelebb decemberben lesz hasonló szűrővizsgálat, ahol elsősorban a gyermekbetegségeket szeretnék kiszűrni. Ezt követően tavasszal, majd negyedik alkalommal a futófesztiválon tartanának szűréseket.  A vizsgálatokra november 19-én reggel 9 órától 13 óráig, a hatvani Albert Schweitzer Kórház Szakrendelőjében várják az érdeklődőket.