Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kutatás-fejlesztés: elismerték a Bosch munkáját

2012.01.27

Kutatás-fejlesztés: elismerték a Bosch munkáját

 
Átadták az Év befektetője díjakat. A Robert Bosch is elismerésben részesült a műszaki mérnökképzés területén elért kimagasló eredményekért, valamint az egyetemekkel kötött kiváló szakmai együttműködésekért - olvasható a cég sajtóanyagában.


A 2011-es "Év befektetője" hat kategóriában kiosztott díjátadó ünnepségén a "K+F együttműködésért" elismerést a Robert Bosch Kft. kapta. A díjat Dr. Cséfalvay Zoltán parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkár adta át Javier González Parejanak, a magyarországi Bosch csoport vezetőjének, és Dr. Jan Peter Stadlernek, a Bosch Budapesti Fejlesztési Központ igazgatójának.


Javier González Pareja a díj átvételekor hangsúlyozta, hogy a Bosch számára nemzetközi szinten is stratégiai fontosságú terület Magyarország és az itt folyó mérnökképzés, valamint a műszaki felsőoktatás támogatása.

"Megtiszteltetés számunkra ez az elismerés. A díjért járó köszönet mindenekelőtt a magyarországi Bosch csoport mintegy hétszáz fejlesztőmérnökét és csaknem nyolcezer dolgozóját illeti. Elismerése ez a magyar műszaki felsőoktatási intézményekkel évek óta épített szoros és gyümölcsöző kapcsolatoknak is. Szeretnénk, ha a magyar kormányzat továbbra is erős, globális kapcsolatokkal rendelkező, a jö

A 2005-ben alapított "Év befektetője" díjak célja, hogy elismerje azokat a vállalatokat, valamint az őket támogató szervezeteket és önkormányzatokat, amelyek az adott évben a legnagyobb mértékben járultak hozzá a magyar gazdaság fejlődéséhez és a foglalkoztatottság növeléséhez.
vő technológiai fejlesztéseit meghatározó innovációs partnerként tekintene a Bosch-ra és megteremtené a szükséges feltételeket ahhoz, hogy az országban folyó kutatási tevékenységek még tovább bővülhessenek." - tette hozzá a magyarországi Bosch csoport képviselője.

A Robert Bosch Kft. Budapesti Fejlesztési Központja 2005-ös megalapítása óta kínál vonzó munka- és karrierlehetőséget a legjobb pályakezdő mérnökhallgatók és mérnökök számára. A Bosch gépjármű technológiai gyártásának és innovációjának köztudottan egyik legjelentősebb bázisát hét évvel ezelőtt alapították és létszáma tavaly elérte a hatszáz főt. A magyarországi Bosch csoport telephelyein dolgozó hétszáz fejlesztőmérnök száma a cégcsoport tervei szerint idén tovább emelkedik.

"Ez az elismerés azt bizonyítja számunkra, hogy van jövője a közös, stratégiai jelentőségű együttgondolkodásnak, amely új utakat nyit a szakmai célok kiteljesítése felé. Az autóipari K+F központnak a Bosch csoport a jövőben is kiemelt stratégiai szerepet szán, melyben a magyar mérnökök magas színvonalú munkájának elengedhetetlen szerepe van." - hangsúlyozta Dr. Jan Peter Stadler, a Budapesti Fejlesztési Központ igazgatója.