Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megújul az újhatvani templom és a temető

2012.03.29
Megújul az újhatvani templom és a temető
 
A képviselők döntöttek arról, hogy támogatják az Szent Adalbert Templom felújítását az újhatvani temető rendbetételét. A Kocsis Albert Zeneiskola fenntartását átveszi a város.
 
 

 

A képviselő-testületi ülés elején Szabó Zsolt polgármester díszoklevelet adott át Pethes Viktornak aki, kick-boksz profi európa bajnoki övet szerzett, amelyet a napokban sikeresen megvédett.

Az testületi-ülésen Pethes Viktor edzője, Hatvani Ferenc is elismerést vehetett át, aki bejelentette, hogy a tervek szerint Viktornak a nyáron világbajnoki címmérkőzése lesz.

Az önkormányzat anyagi segítséget nyújt az Újhatvani Római Katolikus Plébániatemplom felújításához és az újhatvani temető rendbetételéhez.  

-Fontos, hogy az elhunyt hozzátartozóinkat tisztességes körülmények között tudjuk látogatni ezért rendeznünk kell az újhatvani temetőt, ezért adunk kölcsön két millió forintot az egyháznak amiből befejezik a munkálatokat ezután pedig átvesszük a temetőt. A templom rossz állapotban van ezért 5 millió forint támogatást adunk a felújításhoz-tájékoztatott a polgármester.

A testület elfogadta a Kórház, a Média-Hatvan Kft  2011 második félévi beszámolóját, Palik Józsefné és Oroszlán Lajosné képviselők tartózkodtak. A Városgazdálkodási Zrt tevékenysége és beszámolója kapcsán Oroszlán Lajosné bírálta a síkosság-mentesítést, kiemelte, hogy számos lakossági panasz érkezett hozzá.

Papp István szerint a kemény tél is nehezítette a munkát, ennek ellenére éjjel-nappal dolgoztak a városgazdálkodás munkatársai. Decsi Ferenc hangsúlyozta, hogy jövőre újabb erre a célra alkalmas anyagokat szereznek be, amelyek nem tartalmaznak sót, ezeknek azonban nehéz a tárolása. A testület elfogadta a Városgazdálkodási Zrt. beszámolóját.

A testület döntött arról, hogy a város átveszi a Kocsis Albert Zeneiskola fenntartását. Hatvan város dalára kiírnak egy pályázatot, az elkészült művekből egy cd-t is kiad majd az önkormányzat.

-Azt gondolom büszke lehet az a művész aki megalkotja Hatvan város dalát-fogalmazott Szabó Zsolt.

Az FC Hatvan sportcentrumának felújításához -amely egy pályázat keretében valósul meg- biztosítja az önrészt az önkormányzat. 

-A sportpálya a város tulajdona, a fejlesztés értéke 120 millió forint, ebből a város az önrészt vállalja, a különbözetet sikerült társasági adókedvezményből összegyűjtenie az FC Hatvannak a vállalkozóknak köszönhetően-monda el a polgármester.

A HKSZSE a Kodály Zoltán Általános Iskola tornatermét újítaná fel pályázati forrásból, a testület ezt a határozati javaslatot is támogatta. A képviselők elfogadták a hatvani diáksport fejkvóta alapján történő támogatásáról szóló előterjesztést. A testület fél millió forint támogatást szavazott meg a Hatvani Hegyőrség Civil Egyesület részére, akik már évek óta nagy segítséget nyújtanak a hatvani külterületek felügyeletében és őrzésében a városnak. A Kossuth téren elhelyezett műjégpálya veszteség nélkül működött, az erről szóló beszámolót is tárgyalta a testület.

-Rengeteg hatvani gyermek tanult meg korcsolyázni és nagyon élvezték, akkor is megérte volna, ha pénzébe kerül a városnak-hangsúlyozta Szabó Zsolt.

A képviselők döntöttek arról, hogy megosztják a kórházi ingatlanokat, így nem kell átadni  faházakat és a nővérszálló épületét az államnak.