Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pethes Viktor Európa Bajnok!

2012.01.08

 

Pethes Viktor Európa Bajnok!
2012. január 06.
 
A World Kickboxing Federation európa bajnoki övét szerezte meg Pethes Viktor Bécsben, ahol revans mérkőzést vívott Serkan Dedekannal.
 

 

Májusban hazai közönség előtt maradt alul Pethes Viktor az osztrák Serkan Dedekan ellen a Papp László Sportarénában.
Az európai bajnoki címmérkőzésre, így nagyobb elszántsággal edzett Viktor, hiszen revansra készült az osztrák fiú ellen. A bécsi gálán 3000 néző és köztük 500 török várta. Keményen és kitartóan edzett, aminek meg is lett az eredménye, magabiztosan küzdött és megszerezte a  World Kickboxing Federation európa bajnoki övét.

-A harmadik menet végén egy gyomor majd egy fejrúgással eldöntöttem a mérkőzést-mesélte Pethes Viktor.

Az osztrák televízió a nap legszebb kiütésének választotta Viktor fejrúgását. Hatvani Ferenc edző azt mondja, hogy a World Kickboxing Federation az egyik legerősebb szervezet a világon. Megüresedett a profi thai-boksz európa bajnoki cím és Pethes Viktort kérték fel, hogy mérkőzzön meg az övért. Az edzője szerint Viktor, Serkan Dedekan ellen taktikusan és fegyelmezetten harcolt.

A hatvani versenyző pályafutásában egy fordulatot hozhat ez a cím, hiszen egyértelműen felírta magát a nemzetközi élvonalba. Hatvani Ferenc és Pethes Viktor következő célja egy világbajnoki címmérkőzés amely után remélhetőleg győztesen hagyja el a ringet a hatvani harcos.